2604
Підтримуючи Україну в складних умовах війни, міжнародні партнери продовжили безкоштовний доступ до провідних електронних ресурсів та баз наукових і аналітичних даних, що допомагає українським ученим ефективно продовжувати наукову діяльність в складних умовах сьогодення.

Вагомою підтримкою для наукової спільноти України є розробка фахівцями компаній Clarivate та Elsevier інструкцій зі створення та наповнення
інформацією профілів дослідників на платформах Web of Science та Scopus за посиланням:


Офіційних вебсайтах Clarivate та Elsevier створено спеціальні сторінки для користувачів з України, що містять актуальну інформацію про можливості ресурсів і програмних інструментів, постійно оновлюється інформація про навчальні матеріали, заплановані вебінари українською мовою тощо (сторінка Ukraine Academic Support на офіційному порталі Elsevier та розділ #StandWithUkraine на порталі Clarivate).

Також, важливим кроком стало рішення видавців-партнерів проєкту Research4life про надання українським науковцям безоплатного доступу до своїх ресурсів. У результаті розгляду звернення МОН видавцями було ухвалене рішення про долучення України до групи країн А, що мають безкоштовний доступ до контенту платформи Research4Life.