1503
Вже на YouTube! Шановні колеги та колежанки, долучайтесь до унікальної можливості ознайомлення з новим аспектом відкритості знань - “ПЕРЕВАГИ ВІДКРИТИХ ОСВІТНІХ РЕСУРСІВ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ТА ФОРМУВАННЯ УКРАЇНСЬКИХ СТРАТЕГІЙ. ІНКЛЮЗІЯ”. Дякуємо учасникам за незгасаючий інтерес до заходу, бо кількість освітян - 164 до останньої секунди. Цікаві запитання та іноді шокуючі відповіді - за це теж дякуємо!
"Нічого для осіб з обмеженими можливостями без участі них самих або їх представників", - саме такою була думка організаторів вебінару №3. 
Саме тому спікерками заходу стали:
  • Nikki Andersen, Університет Південного Квінсленду (University of Southern Queensland, Australia), авторка відкритих підручників, Бібліотекарка сервісної служби відкритого освітнього контенту, володарка  національних та міжнародних нагород за свою роботу у сфері відкритої освіти, особа з інвалідністю.
  • Ірина Голуб, к.т.н., доцент, директорка Регіонального центру вищої освіти осіб з інвалідністю УДУНТ, володарка унікального досвіду організації роботи з навчання студентів із сенсорними вадами за напрямами “Комп'ютерні науки”, “Економічна кібернетика”, “Інженерна механіка”, “Міжнародна економіка”, “Менеджмент”, “Філологія”. 
Зарубіжна вища школа використання і створення Відкритих освітніх ресурсів (OER) надає багато інструментів для цієї роботи в аспекті інклюзії. Але пряме перенесення зарубіжних методик в українські реалії може не дати результатів із-за умов життя в кризових ситуаціях, культурних особливостей, різниці  в менталітеті… Тому нам потрібно розробити методики і методологію створення OER, адаптовані до наших умов.
І як би важко це не було зробити у вищій освіті країни, яка стікає кров'ю своїх найкращих синів і доньок, захищаючи себе і весь світ від держави-терориста, ми будемо рухатись вперед у цьому напрямі. Бо сучасною реальністю є те, що інклюзія - не лише ініціатива, але й стратегічне завдання для держави та суспільства.