0401
Вища освіта і наука України не здаються та не відступають під натиском сусідів-терористів! Вже скоро! Вебінар №2 “ЛІЦЕНЗІЇ СС – ОДИН З МЕХАНІЗМІВ ФОРМУВАННЯ ЕКОСИСТЕМИ ВІДКРИТИХ ОСВІТНІХ РЕСУРСІВ (OER) В УКРАЇНІ”

Коли: 9 січня 2024 р.  з 11:30 до 13:00 (платформа ZOOM)
Цей захід є складовою циклу вебінарів для спільнот ЗВО “Відкриті знання в університетах України: Відкриті Освітні  Ресурси”

Зіркові Спікери:  Jennryn Wetzler, Director of Learning and Training, Creative Commons (США) та Paola Corti, Key Specialist at the Department of Innovations in Education, Politecnico di Milano (Італія), Mentor for UNESCO Open Education for a Better World (+ український переклад), а також Валентина Троцька, завідувачка сектору розпорядження авторськими та суміжними правами відділу авторського права і суміжних прав НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, кандидат юридичних наук.
Модератор: Тетяна Колесникова, с.н.с., канд. наук із соціальних комунікацій, голова Секції університетських бібліотек УБА, директорка наукової бібліотеки Українського державного університету науки і технологій.

Організатори: 
- Український державний університет науки і технологій,
- Секція університетських бібліотек Української бібліотечної асоціації,
- SPARC Europe & ENOEL


Мета циклу вебінарів “ВІДКРИТІ ЗНАННЯ В УНІВЕРСИТЕТАХ УКРАЇНИ: ВІДКРИТІ ОСВІТНІ РЕСУРСИ”: Відповідно до рішень/рекомендацій ЮНЕСКО та Євросоюзу довести можливість і необхідність долучення ЗВО України до формування екосистеми відкритих освітніх ресурсів (OER) в державі, зокрема для подолання кризи нестачі сучасного доступного освітнього контенту українською мовою та формування пулу безкоштовних, доступних, інклюзивних відкритих підручників для вищої освіти в період воєнного стану в державі.