2812

Шановні користувачі!

Щиро вітаємо вас з Різдвом та Новим, 2024 роком!

Пропонуємо Вам добірку книг, які створюють атмосферу зимових свят і пропонуються до читання сніжними зимовими вечорами у теплому родинному колі


  • "Ніч перед Різдвом". Микола ГогольБезсмертний шедевр класика з українською душею Миколи Гоголя і досі змушує здригатися від жаху і одночасно реготати котре покоління читачів. З любов’ю та гумором Гоголь писав свої твори за мотивами народних легенд, які чув ще в дитинстві. Сповнені життєствердного гумору оповідання повертають нас до тих часів, коли нечиста сила жила поряд із людьми, а проте страшенно боялася міцної руки українського козака.
  • "Різдво. Книга, в якій сховалася душа". Віталій Кириченко. Головний герой книжки народився на Різдво, тому він спочатку не розуміє, чому у цей день свято не лише в нього. Миколка вередує, скаржиться і ображається. А вночі до нього приходять янголи, які пояснюють дитині, що вона не права. Вони показують хлопчику різні сцени з минулого, розказують, що думали, відчували і чому робили те чи інше його батьки і друзі.
  • "Казки під ялинку". Упорядник Наталка Малетич. Коли, як не на зимові свята, загадувати бажання та вірити в дива! Саме це і стається з героями «Казок під ялинку», куди увійшли твори сучасних українських авторів. На сторінках цієї зимової книжечки на дітей чекають зустрічі з домовиками, феями, святим Миколаєм та його помічниками, єнотиком Бо та іншими казковим істотами.
  • "В очікуванні Різдва". Френсіс Годгсон Бернет. Збірка дитячих повістей знайомить читачів з новими друзями – Джем, принцом Тонконіжкою, принцесою Золотоволоскою, Елізабет, Едіт, з якими вас чекають чудові мандрівки та захопливі історії. Дізнаєтесь, чому Елізабет вважали святою. А насамкінець – про Едіт, яка знайшла спільну мову із крадієм.
  • "Лускунчик та мишачий король". Ернст Теодор Амадей Гофман. Клара одержала від хрещеного на Різдво не надто цікавий, на перший погляд, подарунок - лускунчика у подобі іграшкового солдатика. Ще й, на лихо, він одразу зламався. Однак під час Різдва стаються справжні дива. Лускунчик оживає і мандрує з Кларою дивовижними країнами, даруючи дівчинці море яскравих вражень. А втім, насолоду від цієї казкової мандрівки отримає не лишень Клара, а й кожен маленький читач.
  • "Різдво приходить у країну Мумі-Тролів". Алекс Гаріді, Сесілія Давідссон, Туве Янссон. Одного ранку в грудні урвався довгий зимовий сон родини Мумі-тролів. Світ за стінами будиночка змінився до невпізнання: щось біле й загадкове вкрило всю Долину Мумі-тролів... Улюблену оповідь Туве Янссон «Ялинка» переказали по-своєму автори Алекс Гаріді й Сесілія Давідссон і видали з новими ілюстраціями художниці Філіппи Відлюнд.
  • Віммельбух "Чарівне різдво"Анна Зюсс. Це книга для читання, розглядання й книга пошуків водночас. Разом з Мироном і Оленкою ваша дитина познайомиться з традиціями Різдва, дізнається звідки беруться новорічні ялинки, і просто весело проведе час із книгою зимового вечора.
  • Одного разу на Різдво. Джозі Сільвер. Романтична історія в найкращих традиціях Джоджо Мойєс та Ніколаса Спаркса. Вона не вірила в кохання з першого погляду, але саме це й сталося з нею. Чи можна зустріти кохання на автобусній зупинці? Лорі зустріла... Від пронизливого погляду незнайомця її серце шалено забилося. Однак автобус рушив, а хлопець так і лишився на зупинці. І в душі Лорі…


За матеріалами сайту: https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2841255-dla-      malenkih-ta-doroslih-30-knizok-dla-novoricnogo-nastrou.html

Бібліотека запрошує до читання під час зимових свят та шкільних канікул!